Ποιοι είμαστε

Η Ronald McDonald House Charities Greece ή RMHC Ελλάς είναι μια ανεξάρτητη, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία (AMKE), επίσημα εγγεγραμένη στην Ελλάδα.

Η RMHC Ελλάς ιδρύθηκε το 2023 και δημιουργεί και υποστηρίζει προγράμματα που αποσκοπούν άμεσα στην υγεία και την ευημερία των παιδιών και των οικογενειών τους.

Η RMHC είναι εκεί για να κρατήσει τις οικογένειες ενωμένες. Αποστολή μας είναι να παρέχουμε ένα περιβάλλον φροντίδας για τα άρρωστα παιδιά και τις οικογένειές τους. Το όραμά μας είναι να προσφέρουμε ελπίδα, αγάπη και γέλιο, με άψογο τρόπο και με συμπόνια.

Η RMHC Ελλάς αποτελεί μέρος του παγκόσμιου δικτύου RMHC, το οποίο παρέχει προγράμματα και υπηρεσίες σε περισσότερες από 60 χώρες και περιοχές, ωφελώντας τη ζωή εκατομμυρίων παιδιών και των οικογενειών τους σε όλο τον κόσμο.

Οι ακρογωνιαίοι λίθοι του έργου μας

Η θεραπεία ξεκινά από την οικογένεια

Για ένα παιδί, η οικογένεια είναι το κέντρο του κόσμου.

Για εμάς, είναι εξίσου το κέντρο της φροντίδας του.

Να δώσουμε στις οικογένειες την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν μαζί το βάρος μιας νόσου ήταν πάντα η καρδιά του έργου μας.

Εξασφάλιση πρόσβασης στην καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Όπου κι αν βρίσκονται.

Όταν το παιδί σας νοσεί, θέλετε να έχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα, ακόμη και αν βρίσκεται εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Οι Οικογενειακές Αίθουσες διευκολύνουν τις οικογένειες να έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη παρέχοντας τους συγχρόνως έναν τόπο για να μείνουν.

Η σχέση με το νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία"

Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" στην Αθήνα

Το πρώτο έργο της RMHC Ελλάς είναι η δημιουργία RMHC Οικογενειακής Αίθουσας στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” στην Αθήνα.

Το “Αγία Σοφία” ιδρύθηκε το 1900 και έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο παιδιατρικό κέντρο αναφοράς στην Ελλάδα.

Διαθέτει 45 τμήματα, εργαστήρια και κλινικές με 750 κλίνες και προσωπικό που περιλαμβάνει 450 γιατρούς και περισσότερους από 200 άλλους επαγγελματίες υγείας.

Πάνω από 55.000 ασθενείς φιλοξενούνται στο “Αγία Σοφία” κάθε χρόνο, ενώ επιπλέον 200.000 άτομα λαμβάνουν εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.

Το “Αγία Σοφία” παρέχει διεπιστημονική, ολοκληρωμένη υγειονομική περίθαλψη σε παιδιά.

Απασχολεί εξειδικευμένο προσωπικό και εκπαιδεύει νέους γιατρούς καθώς και άλλους επαγγελματίες υγείας, που συμμετέχουν επίσης στην έρευνα.

Στο νοσοκομείο πραγματοποιούνται πολυάριθμες έρευνες ακαδημαϊκού επιπέδου και μη.

Το νοσοκομείο, πέρα από μια σειρά εξειδικευμένων τμημάτων, μοναδικών στην Ελλάδα, διαθέτει και 4 μονάδες εντατικής θεραπείας για παιδιά και εφήβους.

Η σχέση με τα McDonald's

McDonald’s

Τα McDonald’s είναι ο ιδρυτικός εταίρος της RMHC από το 1974.

Από τη στιγμή που άνοιξε το πρώτο Ronald McDonald House στη Φιλαδέλφεια, ολόκληρο το σύστημα των McDonald’s (ιδιοκτήτες/διαχειριστές, προμηθευτές, εργαζόμενοι και πελάτες) βοήθησε την RMHC να στηρίξει οικογένειες που είχαν άρρωστα παιδιά με σταθερότητα και ζωτικούς πόρους.

Η υποστήριξη των McDonald’s εκτείνεται από χρηματικές συνεισφορές και εθελοντισμό μέχρι ενέργειες μάρκετινγκ, όπως η τοποθέτηση κερματοκιβωτίων της RMHC στα εστιατόριά της για τη συγκέντρωση χρημάτων για τα αντίστοιχα Τμήματα σε όλο τον κόσμο.

Τα McDonald’s έχουν βοηθήσει την RMHC να ωφελήσει εκατομμύρια παιδιά και τις οικογένειές τους και συνεχίζουν να παρέχουν πολύτιμους πόρους και υποστήριξη για να επεκτείνουμε τα βασικά μας προγράμματα και υπηρεσίες.

Η συνεργασία αυτή συνέβαλε επίσης καθοριστικά στη δημιουργία της RMHC Ελλάς, η οποία δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Premier Capital Ελλάς, του διαχειριστή των McDonald’s στην Ελλάδα.

Η Premier Capital Ελλάς συνεχίζει να παρέχει υποστήριξη στην RMHC, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να τοποθετούμε κουτιά για δωρεές στα εστιατόρια McDonald’s.

Επιπλέον, η Premier Capital Ελλάς συνεισφέρει στην RMHC από την πώληση κάθε Happy Meal καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Premier Capital Ελλάς παρέχει επίσης συνεχή διοικητική υποστήριξη στην RMHC και τοποθετεί τον σκοπό μας στο επίκεντρο της ετήσιας εκστρατείας συγκέντρωσης χρημάτων.

Η ιστορία μας

Η Ronald McDonald House Charities γεννήθηκε από την παράδοξη συνεργασία της Dr. Audrey Evans, ογκολόγου στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας, των McDonald’s και της ομάδας αμερικανικού ποδοσφαίρου, Philadelphia Eagles.

Ο Fred Hill, παίκτης των Philadelphia Eagles, είχε μια κόρη που έπασχε από λευχαιμία, γεγονός που παρακίνησε την ομάδα να συγκεντρώσει πάνω από 100.000 δολάρια για την υποστήριξη του νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλευόταν.

Αυτό έγινε δεκτό με μεγάλη ευγνωμοσύνη από τη Dr. Evans και την ομάδα της, με επιπρόσθετο αίτημα 32.000 δολαρίων για τη χρηματοδότηση ενός σπιτιού, όπου οι οικογένειες των παιδιών που νοσηλεύονται, να μπορούν να ξεκουραστούν, εκτός νοσοκομείου.

Το αίτημα αυτό ικανοποιήθηκε με τη σειρά του από τον Ed Rensi, τον υπεύθυνο των εκεί McDonald’s.

Η εταιρεία χρησιμοποιούσε τους παίκτες των Eagles στο πλαίσιο μιας διαφημιστικής καμπάνιας και προσφέρθηκε να δωρίσει τα έσοδα από κάθε “Shamrock Shake” για τον σκοπό αυτό.

Σε αντάλλαγμα ο Ed ζήτησε το σπίτι να γίνει γνωστό ως Ronald McDonald House και στις 15 Οκτωβρίου 1974 το πρώτο Ronald McDonald House άνοιξε τις πόρτες του.
Έκτοτε η Ronald McDonald House Charities εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας νέα και ανεξάρτητα παραρτήματα σε περισσότερες από 60 περιοχές και χώρες.

Τα προγράμματα RMHC βοηθούν στην ανακούφιση του οικονομικού βάρους που πέφτει στις οικογένειες με άρρωστα παιδιά.

Η RMHC έχει βοηθήσει τις οικογένειες να εξοικονομήσουν πάνω από 504 εκατομμύρια δολάρια σε έξοδα για ξενοδοχεία και γεύματα.

Η παγκόσμια εμβέλεια της RMHC καλύπτει κοινότητες σε όλο τον κόσμο – το 90% των κορυφαίων παιδιατρικών νοσοκομείων παγκοσμίως φιλοξενεί τουλάχιστον ένα πρόγραμμα RMHC.

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν αυτή τη στιγμή 378 σπίτια RMHC, πάνω από 265 οικογενειακές αίθουσες RMHC και πάνω από 40 κλινικές κινητής φροντίδας, μαζί και με έναν αυξανόμενο αριθμό κέντρων μάθησης.

Γνωρίστε την συνιδρύτρια μας:

Dr Audrey Evans

Γεννημένη το 1925, η Dr. Audrey Evans ήταν μία από τις ελάχιστες γυναίκες που σπούδασαν ιατρική τη δεκαετία του 1940.

Σήμερα η Dr. Audrey Evans αναγνωρίζεται ως παγκοσμίου φήμης παιδιατρική ογκολόγος και ερευνήτρια του νευροβλαστώματος, ενός καρκίνου που προσβάλλει βρέφη και παιδιά.

Στη δεκαετία του 1960 προσλήφθηκε από τον Dr. C Everett Koop για να δημιουργήσει ένα ογκολογικό τμήμα στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας.

Η Dr. Audrey και η ομάδα της άρχισαν να βλέπουν ασθενείς όχι μόνο από τη Φιλαδέλφεια αλλά και όσους έμεναν πιο μακριά.

Αυτή η εμπειρία πυροδότησε το όραμά της να προσφέρει στις οικογένειες έναν τόπο να διαμένουν ενώ τα παιδιά τους υποβάλλονται σε θεραπεία.

Γνωρίστε την ομάδα

Κάντε μια δωρεά τώρα

κάθε δωρεά βοηθάει

Όνομα παραλήπτη
Ronald McDonald House Charities Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία
Τράπεζα
EUROBANK
IBAN
GR7002603920000210200952253
Swift
ERBKGRAA

Donate Today

every donation helps!

Account Name
Ronald McDonald House Charities Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία
Bank
EUROBANK
IBAN
GR7002603920000210200952253
Swift
ERBKGRAA